Steven Boute

Zaakvoerder/Adviseur kmo's en Familiebedrijven op scharniermomenten - C.G. TOTEM

schoofland 32,
9620 Zottegem

C.G. TOTEM is gespecialiseerd in coaching, advies en begeleiding van kmo's op vlak van overdracht, leiderschap, overleg en deugdelijk bestuur. Wij richten ons dan ook in eerste instantie tot zaakvoerders, hun opvolgers, hun familie en het management van de kmo en familiale onderneming.

In familiale organisaties gaan werk en privé vaak hand-in-hand. Wij hebben bij onze interventies aandacht voor de noden van het bedrijf, deze van de familie als geheel en die van ieder individu.

Wij bieden volgende diensten aan:

  • Voorbereiding en coördinatie van overdracht naar de volgende generatie en bescherming familiale eigendom
  • Opzetten overleg tussen familie, bestuur en bedrijf (familiale governance, harmonie, conflictbemiddeling) en opmaken familiecharter
  • Advies en begeleiding bij opmaak van een strategisch plan
  • Assessment deugdelijk bestuur of corporate governance voor de kmo
  • Begeleiding en coaching van zaakvoerders en managementteams gericht op het behalen van de vooropgestelde bedrijfsdoelstellingen.
  • Insights Discovery practitioner: Masterclass & workshops verbindend leiderschap. Meer impact en betere communicatie aan de hand van meer inzicht in je persoonlijkheidsprofiel aan de hand van een eenvoudig maar doordacht kleurenmodel.
  • Loopbaanvraagstukken gericht op familiale zaakvoerders, hun opvolgers en familieleden actief in het familiebedrijf - Typische vragen waar een antwoord wordt op gezocht zijn:

Is het een goed idee om in het familiebedrijf te stappen?
Ben ik geschikt om de leiding van het familiebedrijf over te nemen?
Hoe krijg ik terug grip op mijn werk zonder stress?
Het is een sleur geworden. Hoe vind ik terug plezier in mijn werk?
Het is te voorspelbaar geworden. Hoe vind ik terug uitdaging in mijn werk?
Bedrijf verkocht: wat nu? Hoe ban ik de verveling uit mijn werk?

  • Zetelen in Raad van Advies

Mijn unieke jarenlange leidinggevende en management ervaring op vlak van personeelsbeleid, strategie, overname en integratie van bedrijven, begeleiding van teams, procesoptimalisatie- en veranderingsprocessen, implementatie van systemen,… aangevuld met een opleiding als maatschappelijk assistent (specialisatie in personeelswerk) en verschillende langlopende gespecialiseerde opleidingen (o.a. adviseur familiebedrijven EHSAL, professioneel coach, Vlerick Master Class in HR, sales & marketing management, Black Belt in Lean, bedrijfsinterne MBA,…) kan ik je begeleiden en adviseren inzake zowel de emotionele als de bedrijfsgerichte uitdagingen binnen je familiale kmo.

Als UBEON Associate, lid van ‘Delen is vermenigvuldigen’ en mijn jarenlange betrokkenheid bij VOKA als begeleider van PLATO-trajecten kan ik je bovendien toegang bieden tot een breed netwerk van specialisten waardoor u steeds in contact komt met de juiste mensen voor uw vraag.