Roland De Wolf is gevestigd in Aalst en is handelsingenieur van ULeuven 1982 en MBA van CornellUniversity.
In de afgelopen 30 jaar heeft Roland diverse managementverantwoordelijkheden gehad op het gebied van o.a. logistiek, distributie, verkoop en strategische marketing, evenals CEO en bestuurslid in internationale groepen en KMO's en nu nog als externe Bestuurder.

Roland besloten zijn ervaring ter beschikking te stellen van kmo's en scale-ups Als onafhankelijk bestuurder en opgeleid door het Instituut voor het Familiebedrijf (IFB) en Vlerick, adviseert en begeleidt hij bedrijven over onderwerpen zoals de implementatie van goed bestuur, de professionalisering van hun werking of de begeleiding naar een overdracht en dit met de steun van een team van 6 mensen: Family Business Transmission.

Naast de financiële aspecten is de troef van Roland de diepgang van het bestuur van een bedrijf, alsook de zwaktes et sterktes te kunnen ombuigen in opportuniteiten en dit in een familiaal kader waar conflicten moeten omgezet worden in belangen. Vermogens aspecten hebben hier ook hun plaats. Roland is Erkende Bemiddelaar, dit helpt aandeelhouders op eenzelfde lijn te krijgen. Hij heeft eveneens een breed netwerk in de businesswereld.