Peter Bosmans

Gedelegeerd bestuurder - Febecoop Vlaanderen Brussel

Timmerhoutkaai 4,
1000 Brussel

Binnen Febecoop heb ik al bijna dertig jaar ervaring met coöperatief ondernemerschap. In die zin zijn wij als eerste adviesbureau in Vlaanderen gespecialiseerd in de bedrijfsoverdracht van vergrijzende KMO's aan hun werknemers. Een piste die te weinig gekend is en/of overwogen of aangewend wordt. Terwijl tal van buitenlandse voorbeelden uitwijzen dat deze overdrachtsvorm op termijn voor de onderneming en de ondernemers succesrijker is dan de klassieke vormen.

Een mix een sociale en diverse bedrijfseconomische opleidingen, maken dat ik zowel de menselijke als de bedrijfseconomische aspecten van dit type bedrijfsoverdracht beheers. Een uitgekiende mix van beide zijn noodzakelijk om een bedrijfsoverdracht aan de werknemers tot een goed einde te brengen.

Ondernemerschap en bij uitbreiding bedrijfsoverdracht, ken ik niet alleen vanuit de theoretische kennis ("uit de managementhandboekskes") maar ook en vooral vanuit de praktijk. Al vele jaren ben ik bestuurder bij diverse ondernemingen, zodat ik ook reële verantwoordelijkheid draag in het welslagen van bedrijfsoverdracht en vertrouwd ben met de diverse echelons die een woord moeten meespreken: de zaakvoerder, zijn familie, andere aandeelhouders, ....