Jens De Vos

Directeur Projecten - Voka - Oost-Vlaanderen

Koningsstraat 154-158,
1000 Brussel

Jens De Vos startte zijn loopbaan na zijn studies bedrijfspsychologie bij de familiale onderneming Floré NV als HR-manager. Opstarten en professioneel uitbouwen van een divers HR-beleid voor een familiale onderneming was zijn eerste uitdaging.

Na bijna 5 jaar als HR Manager gewerkt te hebben, kwam hij in contact met de toenmalige Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen en werd hij verantwoordelijk voor het Plato-peterschapsproject in de provincie Oost-Vlaanderen. Al snel werd zijn ondernemerszin verder geprikkeld en breidde zijn takenpakket snel uit naar de thema's HR, innovatie, strategie en groei, financiën, corporate governance en familiale opvolging. Omtrent elk van deze thema's zette hij mee zijn schouders in de verdere uitbouw van de dienstverlening van Voka Oost-Vlaanderen aan zijn leden. De lijst van mandaten waarin hij de belangen van de ondernemingen verdedigt, werd steeds groter.

Binnen de Voka-alliantie werd hij sedert 2012 ook verder ingezet binnen verschillende projecten en is hij sedert 2017 Directeur Projecten voor de Voka-alliantie. Onder zijn verantwoordelijkheid vallen alle projecten die Vlaams breed worden uitgerold binnen de thema's Ondernemerschap, Arbeidsmarkt, Onderwijs, Internationaal Ondernemen, Duurzaam Ondernemen en Health Community.

Ondertussen brengt hij zijn opgedane kennis tijdens de vele PLATO-sessies over via zijn bestuursmandaten in verschillende organisaties en is hij ten persoonlijke titel ook onafhankelijk lid van verschillende Raden van Advies van familiale KMO's.