Heidi Logghe

Projectmanager Ondernemerschap (thema Groei en Opvolging & Overname) - Voka - Vlaams-Brabant

Koningsstraat 154-158,
1000 Brussel

Heidi Logghe startte na haar studies bij Accent Jobs for People als uitzendconsulente voor arbeiders in Roeselare. Na 2 jaar opende ze een kantoor voor Accent in Ieper specifiek voor bedienden. Doorheen haar jaren als uitzendconsulente stond ze heel vaak in voor de opleiding van nieuwe medewerkers. Na 3,5 jaar als uitzendconsulente groeide ze door tot opleidingsverantwoordelijke & aanspreekpunt voor de verschillende kantoren. De collega's konden bij Heidi terecht voor vragen ivm sociale wetgeving, verplichte documenten, vragen ivm loonberekeningen, ... Heidi coachte de medewerkers ook op vlak van sales efforts. Tevens werkte ze samen met de IT afdeling om de gebruikte software te optimaliseren.

Na 5,5 jaar kwam Heidi terecht bij Voka West-Vlaanderen. Achtereenvolgens vervulde ze verschillende functies: verantwoordelijke maattrainingen voor bedrijven, initiator van projecten tussen onderwijs-instellingen & bedrijven, verantwoordelijke jobkanaal, verantwoordelijke voor open opleidingen & KMO-portefeuille en verantwoordelijke van het team Subsidies. Na 6 jaar kreeg ze de uitdaging om het team van 9 medewerkers die actief waren op Plato, Familio, Bryo & Jobkanaal aan te sturen. Ook nam ze de taak van 'ambassadeur overname' over van Lieselot Bernard & zetelde ook als dusdanig in het stakeholdersplatform Overname & Opvolging.

Heidi schreef mee aan het eerste Programma Ondernemerschap voor het thema Overname & Opvolging, waar ze zowel het bestaande Familio beschreef (en hoe dit verder uitgerold zou worden over Vlaanderen) en het nieuwe project Transitio mee vorm gaf.

Na 13 jaar maakte Heidi de overstap naar het centrale projectteam van Voka Shared Services Cvba, waar ze onder leiding van Jens De Vos haar huidige taken opneemt als Senior Projectmanager Ondernemerschap voor de thema's Groei en Opvolging & Overname. In 2018 volgde ze de opleiding Adviseur Familiebedrijven om op die manier de nieuwe medewerkers nog beter in te werken in hun rol als coƶrdinator van Familio & Transitio en ook om nieuwe projecten/producten te ontwikkelen naar de toekomst die aangepast zijn aan de trends en noden van onze leden.