Filip De Schouwer

Managing partner - Cresco Advocaten

Lange Kievitstraat 118 - 120,
2018 Antwerpen

Cresco is een advocatenkantoor met een toonaangevende praktijk op het gebied van fusies en overnames, zowel voor kleine, middelgrote als grote ondernemingen. Daarnaast hebben we uitgebreide ervaring met vastgoed en commerciële contracten, en zijn we bijzonder actief op het vlak van venture capital (durfkapitaal). Verder staan we cliënten bij in herstructureringen en vennootschapsrechtelijke procedures (al dan niet voor de rechtbank).

We ondersteunen cliënten in het volledige overnameproces. Dat begint bij gesprekken met het management of de familie over de belangrijkste aandachtspunten, het zoeken van de juiste vennootschapsrechtelijke structuur en het coördineren van een data room. Vervolgens voeren wij de onderhandelingen op een constructieve manier, zonder onnodig tijdverlies.

Door ons omvangrijk netwerk in tal van sectoren weten we vaak ook zeer goed welke bedrijven interesse hebben in een aankoop of een verkoop.

Cresco legt steeds de nadruk op duidelijke, transparante documentatie en communicatie. Dus geen ontoegankelijk vakjargon, en steeds heldere afspraken over onze (competitieve) erelonen.

Cresco is een erkend dienstverlener KMO-portefeuille voor advies bij overnames. Hierdoor kan u tot 40% subsidie krijgen op onze facturatie.

Filip De Schouwer is erkend als dienstverlener in het kader van de kmo-portefeuille.