Infosessie

Lab - Je bedrijf waarderen

 

De kans dat je op een moment bij het ondernemen je bedrijf zal moeten waarderen is redelijk groot. Want het is niet alleen zinvol bij verkoop of fusie, maar ook bij het bepalen van competitieve loonpakketten.

Je denkt bij bedrijfswaardering misschien alleen aan verkopen of fusioneren. Nochtans is het ook belangrijk als je belangrijke medewerkers mee wil laten instappen in je bedrijf, iets wat steeds vaker in de creatieve sector wordt toegepast. Want voor mensen die je bedrijf mee groot maken, wordt er vaak gedacht om hen ook mee te laten profiteren van de groei van het bedrijf.
Een bedrijf waarderen is niet alleen een technisch cijfermatige oefening, maar vaak ook een onderhandelingsoefening waarbij het inleven in de andere partij (of het nu een investeerder of medewerker is) erg belangrijk is. Zo'n proces gaat ook niet over één nacht ijs, maar duurt vaak zes à negen maanden voor er een effectieve deal op tafel ligt. Je begint er dus best op tijd aan te denken.

Sprekers
Raf Vermeiren van de Cijferfabrik heeft ondertussen al heel wat ervaring met financiële analyse in de creatieve sector. Hij komt uitleggen hoe waardering in de creatieve sector werkt, want dit is vaak toch nog anders dan bij high tech bedrijven bijvoorbeeld. Hij gaat dieper in op wanneer je een bedrijfswaardering nodig hebt en hoe het proces in elkaar zit.
Naast het theoretische luik komen er in dit Lab ook twee cases aan bod die uit eigen ervaring vertellen hoe zij de waardering van hun bedrijf hebben gedaan.

Praktisch

Donderdag 25 oktober 2018
14.00 - 16.30

Viavia Café

Baksteenkaai 74
1000 Brussel

€ 15